Why can't we just rewind?

Jag har för en gångs skull försökt att sola idag. Sysselsatte mig med att analysera Markus Krunegårds låtar samt texter och även mina egna känslor. Vilket inte var så svårt. Jag har kommit underfund med dom ganska bra, men problemet är att jag inte kan analysera någon annans känslor.
Min brända kropp skall nu försöka dra sig in till Uppsala i ett par försmå jeans shorts för att träffa två töser.

image41



Jag vet jag har mig själv o skylla


Sover hos dig på din nåder.
Rör dig fast jag inte får det
Önskar att jag bara drömde.
Att det var en vanlig söndag
Måndag morgon förra året.
Ångrar hela förra året
Ångrar att jag aldrig svarade.
Att jag bara lät dig vara
Samma nätter väntar alla.
Utan dig är alla kalla
Långa mörka utan sömn.
Du ligger med nån annan tönt
Den här stan är ägnad dig.
Alla gator hånar mig
O mina tårar din stad vet att allt är alldeles för sent
Jag vet jag har mig själv o skylla.
Har vetat det varenda fylla
Varje gång jag skakat hem o längtat efter dig igen
Alla filmer alla böcker handlar om dig
alla ryggar tillhör dig tills jag går fram

"Förlåt jag trodde det var nån annan"

Se på mig nu

Vad tycker du? Ensam är stark. Vilket jävla skitsnack
Självdestruktiv. Allting har sitt pris. Ingen lever ditt liv o luften är fri
Allting är upp till dig. Du är gammal nog att ta egna beslut som att göra slut
Ja trotsade min kärlek o lämnade allt. Var kall som en isbit för ensam var stark
Solen går upp och vintern tar slut. Det gick upp för mig nån gång innan jul
Att du har gått vidare o träffat nån annan ändå måste jag höra det gång efter annan
Att du inte är kär men att du hoppas o bli. Ett rationellt beslut nån gång innan jul
Jag förstod att nåt ändrats. Ingen mer dramatik. Det var vuxet behärskat långsamt sansat o tråkigt o trist
Det är så tråkigt o trist utan dig
Det är många som känner sig manade att visa upp sina hjärtan på allmän plats
Men alla mår dåligt o alla mår skit håll det där för dig själv o ditt usla liv
Låt tankarna styra vad hjärtat känner. Det är så att va vuxen o så va vänner

Se på mig nu, Vad tycker du ?


Hello Sunshine, come into my life

Tänk dig att du ligger och sover i din underbart sköna och varma säng. Du drömmer säkerligen en hel del drömmar om till exempel din drömprins, något så konstigt som en hästsko och om en värld som är lite för bra för att vara sann. Precis när det bästa ska visas i denna kort film som nu spelas i ditt huvud så ringer klockan. När denna förbannade klocka ringer har du tre alternativ.
Ett, du stänger av klockan och går upp. Två, du låter klockan ringa enda tills den blir som en vaggvisa och du somnar om. eller Tre, du stänger av den direkt och somnar.
Idag gjorde jag något ovanligt och fullföljde alternativ Ett. Chockerande!

Detta gjorde jag till viss del helt i onödan.
Att döma små flickor som sparkar på en boll var dagens uppgift (trodde jag). Så jag 1. Vaknade 2. Åt frukost 3. Bytte om 4. Framkallade panik 5. Åkte ner till fotbollsplanen 6. Insåg att det inte var någon match 7. Åkte hem

Pappa kollade upp vilken dag det var match och jag insåg att jag var ganska precis 24 timmar förtidig. I morgon blir det samma jobbiga morgon ritual.


I en annan del av Knivsta

1000 apor är en bra hemsida. Soran har sin blogg där, han ahr bara varit aktiv i en vecka men han kan sin grej redan. Jag blir så där töntigt stolt varje gång jag hör hans namn i media. Han är ju Knivsta bo vilket jag också är. Idag är han i musikens hus på Talangkampen, hans vän Björn är också med. Min syster och flera andra befinner sig där, alla utom jag. Vilket är väldigt synd. Istället sitter jag här i en halvsydd klänning som har fört med sig en hel del idéer.
Dessa idéer kan jag tyvärr inte avslöja ännu, vi får väl se om jag någonsin avslöjar dom.

Medans de flesta i långa landet falukorv har suttit ute och solat hela dagen har jag suttit inomhus och sytt klänningar. Och bra gick det inte heller. Mina konstiga stress vanor som omfattar både baknings lust och lathet har kommit igång denna dag, och kommer troligtvis sitta kvar fram tills skolavslutningen. Tyska provet är avklarat ochnu är det endast Naturkusnkap och Engelska kvar. Men att skriva en bokrecension på en bok jag inte ens har läst verkar inte vara min grej.

Dags att njuta av den lilla ledigheten jag har.
Hej

I came to tell you, That you're my favourite girl. And would you like it If I put you into my world.

Jag har nu införskaffat mig nya meriter som ska hamna på mitt vackra CV. För jag har kommit på att jag är ganksa hyfsad på att skolka, speciellt när det är vackert väder. Tror , eller jag vet, tyvärr att jag inte är den enda som är bra på detta. Men nu har jag tagit "ledigt" några timmar för att sedan åka tillbaka till Uppsala och skolan. Tyska prov står på schemat och jag har pluggat. Troligtvis har jag pluggat på fel saker men att vara negativ hjälper väl inte.

Freaks and Nerds vs. Diamonds and Pearls är temat på min systers studentskiva. Denna studentskiva råkar vara ikväll. Jag och Amanda hade tänkt att försöka fixa in oss på denna, problemet är bara att vi är i en ålder där man knappt kan göra någonting. Nej, 17 passar bra som en lite lättare svordom, för Fy 17 vad jag vill vara ett år och tre månader äldre just denna dag. Men kasnke kanske blir det så att vi försöker slingra oss in.. eller så bangar vi..

Dags att se om pluggandet har gjort någon nytta.


You said you'd marry me if I was 23 But I'm one that you can't see if I'm only 18 Tell me who makes these rules

Jag hatar fötter! ja. bokstavligen. Jag hatar fötter och skor!
Mina problemfötter hatar jag naturligtvis lite mer än andras fötter. Det är inte bara det att dom är äckliga och fula, nej utan det är så fruktansvärt irriterande när man aldrig kan hitta skor som är följande:

→ Sköna
→ Sköna
→ Snygga
→ Svala/varma (beror på årstid)
→ och åter igen.. sköna

Alla skor som jag provar och/eller köper uppfyller följande krav:

→ Gör ont
→ Investerar skavsår på både hälar och tår
→ Går sönder
→ Blir förstora
→ och ändrar färg

Nej, som jag inför varje ny årstid säger.  Jag ska amputera bort mina missbildade fötter!


I guess I'm dreaming again

Sitter fortfarande i skolan. Jag har varit duktig och sytt en hel del och på fredag ska jag vara klar!  Bra går det också. Men nu ska jag ta mig i kragen och dra mig hemmåt för att chilla en aning, sen blir det målvaktsträning.

Tyska lektionen var inte så illa som jag hade inställt mig på imorse. Varje gång jag cyklar till skolan känns första lektionen alltid lite lättare vilket är skönt. Satte mig och sydde en timme sen raceade jag och Steffie till soptippen där vi skulle ha fotolektion. Det var alltså time för att knäppa snygga bilder på våra snygga kläder. (bilder kommer senare!) En del bilder blev faktiskt lite häftiga. Ur tråkig Kultur och Idé historia som vanligt och sen hamnade jag här.

Ringde Syster yster för att höra om hon var sur på mig och om hon ville handla skor. Fick dock till en besvikelse ett Nej som svar. Hon skulle tydligen till Stockholm för att vara skådis med Björn. Ja! Den Björn ni tror. BJÖRN GUSTAVSSON!!!!!! Soran hade ringt henne i går och bett henne ställa upp och på den frågan/erbjudan säger man ju självklart inte nej. Så nejet jag fick tog jag med ett leende på läpparna !
Nu ska jag fortsätta att le.

I was crazy for you; I?m still crazy for you, that?s for sure.

Idag bjuds det på skönsång i från mig. Att sitta och sjunga med i alla låtar är liksom min grej nuför tiden.

Men att blogga har inte varit min grej de senaste dagarna och ja det känns som en hel livstid. Tiden går så oerhört fort men ändå så långsamt. Nu är det bara 10 skoldagar kvar tills vi får leva i så kallad frihet de kommande 10 veckorna. Detta är alltså vår sista hela vecka, sen är det bara halva veckor kvar. Stressen börjar avta och jag börjar faktiskt inse att sommaren är påväg, och jag tror att den är ganska efterlängtad.
Denna vecka har jag börjat min "Nyttiga" vecka  vilket innebär att jag ska utesluta de onyttiga sakerna jag äter och jag ska sova en hel del under nätterna(!!!) inte under dagarna. Hittils har det gått bra ( en halv dag har jag avklarat!) .

Nu kommer pappa hem om några minuter och han tror att jag redan har börjat laga mat, vilket jag inte har. Så nu ska jag laga mat, kanske blir det Lasagne ?
Sen vankas det superspeedstudy. Hur ska nu detta gå?


We're back there and the heartbreak came Yeah it hit me pretty hard I waved hello and goodbye to the ghosts on the boulevard

Nej förlåt men jag tror inte att jag orkar.

image40

I never meant to brag



No, I never ment to brag but det är ju mina kusiner! och en bra för en annan del..

They want and what they like it's easy if you do it right

image39

I told him I couldn't lie he was the only one for me.

Hade fullt upp med att sy i går. Slutade skolan klockan ett vilket är väldigt skönt, men tro det eller ej jag och josefine satt kvar i X antal timmar för att sy. Jag gick dock klockan 17.50 för att träffa Amanda. Josefine satt kvar till klockan åtta medans jag mötte upp mina tjejer för att "överraska" och "fira" Noa. Detta var andra gången vi firade henne, men vi får ju inte nog av tjejen. Även denna gång blev det "tunn-bad" , och vi gillar det!
Ännu mera födelsedagar är det i dag, både idas bror och Karl-Peter. så även fast ingen av dom läser detta (tror jag) så vill jag Gratulera dom båda.
 
Har haft en  soft musik lektion som bara innehöll "musik-lyssning" Metal, dansband, bramusik, rock och techo, Ja musik av alla slag. Gjorde även en tabbe i matsalen och tappade tallriken. Den gick sönder och jag fick en hel del applåder, men who cares. Jo Josefine, röd som en tomat blev hon. (Obs! Det var fortfarande jag som tappade tallriken!)
Nu är jag inte ledig förrän klockan 18.00, jobbigt men det är bara några skoldagar kvar. Jag överlever!

Min sy slöjdslärare har precis trätt en overlock maskin i röd färg, bara åt mig ! Vadå favorit elev ?
 
Oj , nu brinner det tydligen!

Se mitt stora problem är att mina problem Är så pass små att dom knappt räknas som problem Men dom gör lika ont för det


Everything all the time

Jag har börjat mitt lidande som troligtvis kommer hålla enda tills sommarlovet är här. Ränkade alla uppgifter och prov jag har kvar på dessa ynka 14 skoldagar och insåg att det började gå lite för långt. Jag insåg nämligen att jag har twelwe fucking things left to do. Därmed tog jag ett beslut som jag förmodligen kommer ångra inom kort. Jag bad om att få stå över kvällens fotbollsmatch (!!!) och lämnade över den till Sandra som förmodligen kommer göra ett jobb värt att hurra för. Jag säger bara Tack!

Har precis rådgjort med pappa, som befinner sig i Göteborg (en av dom platserna jag hellre skulle vilja vara på). Vi kom fram till att jag ska skriva en Saga som ska vara inlämnad i morgon först, sen blir det att översätta den till engelska. Men min fantasi är inte på topp denna dag. Känns inte alls bra, inte någonstans faktiskt.
Mina lärare är inga favorit personer just nu, men är dom det annars då? Skulle inte tro det..

Baka, det är något jag alltid känner för att göra när jag är stressad eller "deprimerad". Vilket jag troligtvis är nu eftersom jag har ett underligt bak sug (tolka inte detta på fel sätt nu !!!). Jag vill baka för att sedan tröst äta! Jag menar, det är ju synd om mig som måste stå över saker som jag tycker är bland det bästa här i livet.. till exempel Fotboll.
Detta underliga beteende har jag ärvt av farmor, så det ligger i släkten. Bli inte oroliga, det har gått bra för henne även om hon har några extra kilon. Men killar! Kurvor är det väl inget fel på ? Eller ?


Have you ever been alone at night Thought you heard footsteps behind And turned around and no-one's there ?



Tänkte passa på att hylla Stina och hennes musik.

Matchen vill jag inte kommentera, målvaktsträning behövs.. (tyvärr)

it doesn't matter what you did who you were hanging with we could stick around and see this night through

Snabb bloggning på G.
Håret och byxorna är blöta, lyckades pricka in regn/hagelvädret när jag skulle hem. Det är precis i sånna tillfällen man blir lycklig över att ställa sig framför spegeln och inse att man mer liknar en slickad katt än en människa. Självklart har vädret växlat om och blivit fint, vilket är jätte bra eftersom vi har fotbollsmatch snart. Danmark är motståndarna och jag har hört att "..dom är inte dåliga.." Så dagen framöver ser ljus ut.
Kanske blir en och annan boll på mål (observera att bollarna inte hamnar i mål utan på mål, där jag ska rädda den). Jag har laddat med havregrynsgröt, banan, mackor och grapefrukt så jag hoppas att det blir en bra match.

Gårdagen var mys, vet ej om det räknas som att jag bröt löftet.. men det känndes bra och det är väl det som är det viktigaste, eller ?
Men nu ska jag fortsätta följa löftet framöver.

Gräset, bollen, målet.. I'm on my way


Heaven doesn't seem far away anymore

image38

It took me two weeks to understand

Jag tror att jag kommer dö inom de kommande veckorna så get ready for a funeral. Jag har alldeles för mycket plugg just nu och det känns som att dagarna inte räcker till. En extra vecka skulle inte sitta helt fel just nu. En vecka där jag skulle plugga ihjäl mig för att sen bara vara i skolan och inte behöva göra ett jotta. Någon som håller med mig ?
Om jag nu skulle dö skulle det troligtvis vara av stress och prestations ångest, denna gång lider jag nämligen inte av någon hemsk (inbillad)  sjukdom.
 Söndag, mys-söndag, chill-söndag, plugg-söndag, hemsk-söndag. Ja kalla den vad ni vill men det är söndag i dag och det innebär att det är måndag i morgon. Måndag = Skola. Som vanligt är det något jag har glömt att göra som jag borde ha gjort. Denna gång missade jag att köpa tyg till min skjorta som ska sys på 4 lektioner. Jag hittade ett fint tyg i onsdags i skolan men det  var oranget och jag vill ha det mer rött. Men jag har bestämt mig för att hinna att sy klart den innan skolavslutningen.

Söndag idag=lördag igår.
Att vara fotbolls domare för 9 åriga små killar är inte alltid så lätt. Men tre matcher dömde jag igår, fick några tillsägelser från spelarna men förövrigt så gick det bra. Efter matcherna hookade jag upp med en tjej som nyligen har flyttat. Rundtur i ett nybyggt hus är inte allt för tråkigt, mysigt att träffa tjejen som jag har saknat och hennes mor.
På kvällen blev det mat, tunna, dans, seriösa snack, promenad och en bön. Galen kväll med galna tjejer. Min älskade mobil finns i säkert förvar för att jag ska hålla mitt löfte och jag tror att det kommer gå bra denna gång. Jag kommer verkligen hålla det jag har lovat för nu är det inte lång tid kvar och de närmaste dagarna  kommer jag ha fullt upp med mina skolböcker och min symaskin.  Detta inlägg har blivit sådär äckligt långt så att ingen vill läsa det.
Men såhär på slutet vill jag bara säga: Wish me luck!

Big girls you are beautiful

Befinner oss at Noas place. En middag har precit avnjutits och vi har börjat hugga in på godsakerna. Snart blir det en repris från igår, men denna gång är vi lite mer förberedda. Vi har alltså med oss badkläder och allt därtill. För er som undrar vad som hände igår så kan jag berätta att det blev tunna. Tunn bad, bad i tunna. Riktigt nice. Nu är det dags att joina sötsakerna både de ätbara och mänskliga.


.

Tunna !


Can't breath with no air

Befinner mig i gangster stan, Märsta, hos min favorit tjej, ni vet vem. Som just nu klär av sig.. hm. Ja hon ska nu, klockan 16:40 byta om till något som inte är "sov kläder". Vi (josefine) har precis fixat klart hennes lilla syster som ska på kalas/party ikväll. Nice!
Själv har jag provat på mitbena, vilket inte var så hemskt som jag hade tänkt mig. Med stora Hollywood lockar skulle dt faktiskt kunna bli riktigt fint. Kanske har jag blivit lite för mycket inspirerad av Gossip Girl och jag håller verkligen med N, avsnitt 16 är grymt.
Ja, gårdagen blev nice. En träning som jag hade sett fram emot lite för mycket blev helt okej , väldigt mycket repitition. Men för att bli bättre på något gäller det att repitera en hel del så målvaktsträningen kanske var nyttig i alla fall. Efter träningen lovade jag lite för mycket , lite tveksam om jag kommer hålla detta löfte men jag kämpar. Här ska jag inte vara svag, jag ska klara det som en annan redan har varit duktig och klarat av. Är mycket imponerad av tjejen.
Sen blev det 40 minuters ren avundsjuka då jag checkade avsnitt 16.
 Nu ska jag vara social.

How come I never hear you say I just wanna be with you I guess you never felt that way

dag ligger ett riktigt svårt beslut framför mig. Idag, och som i måndags, så försov jag mig. Den enda skillnaden är att det äIr torsdag idag och jag har en viktig inlämnings uppgift på Isländskan, Engelskan och jag har prov i Tyska. Självklart har jag inte tänkt på något utav dessa uppgifter som jag borde ha gjort, så all den information och fakta som borde finnas i mitt huvud idag finns tyvärr inte. Så detta "svåra" beslut jag måste ta är svaret på frågan ; Ska jag gå till skolan?
Om jag gör det så blir det deffenitivt ett IG på tyska provet och kanske en utskällning på Isländskan. NU tänker ni självklart ; Varför sätter hon sig inte och pluggar för att sen gå till skolan och får MVG i både tyska och Isländska?
Svaret på den frågan är... Jag har glömt de viktitgaste papprena hos min Far i Knivsta och jag befinner mig hos min Mor i Uppsala.
Hur ska jag göra ?

And I know that I should give up but I can't

image37

Well honey I can see your house from here


Adios Amigos

Klassen drog en monsterskolkning idag, inte allt för svårt när man bara är 13 elever i klassen. Blev en tidig lunch istället och nu sitter jag här med José sedan klockan elva och försöker kämpa ihop ett PowerPoint arbete om den Grekiska och Romerska Antiken. Både konst, teater och arkitektur.
Båda är lite för övertrötta och jag har huvudvärk. Självklart är vi också sådär härliga som vanligt och pratar lite för högt om sådant man ska vara ganska tyst om. Men ärligt talat vem bryr sig ?
Nu ska vi bli klara med den här fucking shiten, som min kompanjon nyligen uttryckte sig.

"Är det såhär det går till? haha"

Vippa..but why?

image36

Blow me away when the lights go down leave with a smile and I'll be first in line to make you mine

Och nu kanske ni undrar vad jag gör uppe klockan 07:00 ?
Har skrivit en text om grekisk konst, som nu ska skickas till min egen mail. Det känns inte så bra att jag endast har skrivit om den Grekiska konsten då jag skulle skrivit om den Romerska och kanske lite om Arkitekturen med. Men det är ju bättre än ingenting.
Det är morgon, det är sol och troligtvis ganska så kallt. Igår fick min kropp en chock när jag gick ut, då jag trodde att det var varmt och härligt precis som i lördags och söndags men icke. Det var iskallt. Så jag antar att det är samma väder denna morgon.
Matematik Nationella prov är det också, denna gång ska jag inte göra en sån miss och plocka ur miniräknaren. Den ska finnas vid mi sida hela tiden och ge mig de rätta svaren. Nej, jag är mycket skeptisk till att detta ska gå något annat är dåligt.. Inte bra inställning där. Det är bara att kämpa på. God Morgon
 

and to know you is hard and to know you is hard and to know you is hard and to know you is hard and to know you is hard

Sitter här med en glass i handen och lyssnar på klassisk musik. Konstigt nog är det en Punch glass?  Och inte nog med det, den är god också! Känner mig väldigt gammal, som ni kanske förstår. Det blev ingen skola för mig idag. Jag vaknade ju liiite för sent och sen har vi en inlämnings uppgift som ska in i morgon och inte så oväntat har jag inte ens börjat.

Drog en sväng till Knivsta, där jag befinner mig nu. Riktigt sur hann jag bli på vägen, då jag kutar till bussen. Som i sin tur bestämmer sig för att åka när jag är två meter ifrån den. Att sätta sig och vänta på nästa buss var inte en höjdare, satt där och skakade av surhet och framför allt av utmattning. Inte alltid lätt att vara tidsoptimist. Men nej nu ska jag i alla fall försöka lyckas med något. Yo

You're in my head

Morgonpasset i p3 står på, just nu är det önskelåtar. En Ashley Simpsonlåt ska spelas, kanske är det den videon som jag la upp förra veckan. Hon som ska önska den skäms över att det är Ashley Simpsson, jag förstår henne. Men låten är grymt bra! Något jag skäms över är att jag fortfarande är hemma för guess what ?!
Jag har försovit mig. Den perioden börjar komma tillbaka nu..
Så nu är det bara att hoppa på cykeln och försöka cykla så fort som möjligt till skolan.

Anything to make you smile

image35

Detta är nog min favorit tavla just nu.

If you love me, Won't you let me know?


I never really learnt how to love you, But I know that I love you, Through the hole in the sky

Inte äta efter klockan 18 dieten, släng dig i väggen. Mys grillkväll hemma hos Nikolina där maten serverades halv 10 på kvällen, det är grejer det. Det var gårdagen. Alla intog sina positioner och uppförde sig som vanligt. Vissa sov, vissa åt , vissa lyssna på musik och vissa sjöng med i låtarna. Cykeltur både dit och hem, på en cykel som var gjord för en långbent människa. Egentligen ska jag inte klaga för det fanns en annan som hade större problem med en förstor cykel och en hel packning, men den kanske mest vältränade tjejen utav oss alla klarade av det med lite hjälp från oss andra. Alltså gårdagen blev en helmys kväll somvanligt.
Avundsjuka miner blev det dock när Noa får ett sms, från en källa som på balen, där det stog "Kan ju säga att Björn Gustavsson var här !". Inte alltför kul när man befinner sig på ett helt annat håll. Men hey, Björne var alltså i Knivsta i går. Kanske är något man kan försöka skryta om.
Eller ?


och när du ser på mig är det knappt jag minns ett enda öknamn dom kallade mig jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din

Uppdateringen har inte varit den bästa de senaste två dagarna, så för er som verligen har saknat mina meningslösa och tråkiga inlägg så ber jag om ursäkt. Och jag har faktiskt en ursäkt för jag har spenderat min dyrbara tid med en tjej som jag ofta brukar vara med, Josefine. Tjejen är ganska underbar så ni kan vara avundsjuka på mig som både har fått äta middag, sova och vara med denna flicka det senaste dygnet.

I går blev det en chill ute dag som inkluderar 12 minuters solande i solarium. En besvikelse steg över mig när jag insåg att jag bara blivit en aning fräknig, om ens det. Men jag är inte den som ger upp, jag ska hålla ut för i slutet av sommaren ska jag ha en annan färg på mina ben som just nu är vita.
Årets första jordgubbar och körsbär blev uppätna på mammas balkong i skuggan med en utsikt över en tennisplan där riktiga stekare spelade utan tröjor, hur nice låter inte det på en skala från 1 till 5? kanske blir det en 4, jo om jag ska bestämma blir det en 4 !
Ännu mer nice låter det kanske när jag säger att det blev grillning at my place med sällskapet. En pratstund som innehöll allt från insest till polisyrket och pratstunden blev väldigt lång.
Vi mötte upp två galna tjejer som hängde på högstadiets nybyggda och lite för fräscha skolgård. En tur till bensinmacken för att köpa lite godis som tog slut lite för snabbt och sen var kvällen över.

Idag är det niornas bal. Det gör mig sådär halvt avundsjuk för när jag tänker efter så saknar jag verkligen nian, eller ja.. de sista veckorna i nian. Underbara kan man säga att dom var. Men tillbaka till ämnet bal. Precis som förra året intog jag positionen sminkös idag. Tre unga damer blev mina kunder och jag hoppas att dom blev nöjda. Så medans alla söta/vackra/underbara små 92:or kommer i sina balklänningar och kostymer står vi på sidan om och är avundsjuka. Men sen blir det mys. En cykeltur ut till Alsike för att umgås med ett par snygga tjejer, så även denna gång kan ni vara avundsjuka. 
Nu är den stora frågan bara ; vad ska jag ha på mig ?


You looking at me, boy?



Som de sa så fint på Morgonpasset i p3 i morse så är värme böljan på väg. Det känns! Vädret är nog det skönaste på länge och jag har lektioner hela dagen, inte allt för nice om man säger så. Jag vill vara ute och bli brun, eller i alla fall försöka bli brun. Har hunnit med en flummig musik lektion och en idrottslektion där jag, josefine och ida var frånvarande. Nu är det resten av  klassens sista lektion och jag har fortfarande 2 lektioner kvar plus en piano lektion.


Uppdatering: Jag älskar att min lärare är förstående och låter oss slippa lektion för att det är fint väder!

You're talking way too much

image34

I smile for a second then it's gone


Lite för bra låt.
Lite för trött Åsa.
Sleep Well.

And suddenly I become a part of your past I'm becoming the part that don't last

50 års kalas i Funbo, ja det var där jag höll hus i går. Pappas barndoms kompis fyllde alltså 50 barre, dom börjar bli gamla nu men självklart lika unga i sinnet.. eller ?
Ja en hel del prat om the old times som innehöll fotbollscuper lite här och där, ölfylla som ledde till boxningsmatcher och en hel del prat om de gamla LP-skivorna som numera står i garaget och samlar damm. Dom kanske har växt ifrån allt det där nu men deras unga sinne lever nog fortfarande kvar en aning. Kul att se hur alla intar sina gamla "ungdoms-roller" när dom träffas. Och snart är det väl vi som sitter där på någons tomt och tjattrar om allt vi upplevt. Det är närmare än vi tror..

Men som alla vet finns det också nackdelar i ungdomens härliga dar som till exempel Nationella prov i matte. Inte något att hurra för, speciellt inte när det gick som det gick. Men nya tag blir det, bättre hoppas att jag blir...  jag som har valt Matte C.
Har äntligen börjat göra lite förarbete på balklänningen, har både sytt en toile och gjort eget mönster. Så nöjd är jag, men det är inte tillräckligt.

En sån där typisk Josefine-Åsa fika med prat om det mesta blev det efter hårt arbete i syslöjdssalen. Lite orolig för vad alla andra på Wayne's hörde och inte hörde. Jag menar inte ens jag skulle vilja höra allt i pratar om, men när vi kommer igång går det inte att stoppa oss. Kanske slog vi rekord tid i dag från halv fyra till halv nio, inte illa pinkat må jag säga. Och finally är jag hemma i mitt stora hus helt ensam så nu blir det bomb fekke!!!  - med mig själv.
Eller så blir det en lugn kväll med ett oth avsnitt och lite kvällsfika för jag har ju trots allt en halvtimmes sovmorgon.
God natt!


And I wish that I could make it better, I'd give anything for you to call me, Maybe just a little letter Oh it could start again



If vision is the only validation then most of my life isn't real


'cause if you're not really here then I don't want to be either I wanna be next to you

Planerna jag hade igår genomfördes aldrig. Istället blev det en hel del panik över att jag inte gjorde någonting. Jag varken sydde, ritade mönster eller pluggade. Plötsligt satt jag på bussen in till stan för att ta tåget till knivsta. Ångrade mig ganska direkt och började gå mot mamma. Mötte en lite för duktig tjej som va ute och sprang, så kvällen spenderades med en mor på cykel och en pigg tjej som sprang bredvid genom en rundtur i gamla Uppsala, domarringen, tiunda och luthagen.
Idag är Frisk-Åsa inte närvarande för fem öre. Men jag ska inte klaga för snart är min skoldag över. Att ha två lektioner på en dag gillar jag verkligen. Jag skulle inte klaga om det var så varje dag.
Eftersom att jag verklígen älskar skolan (NOT) så stannar jag nog kvar någon timme och börjar på balklänningen jag ska sy innan en bal som jag tyvärr inte vet datumet på. Mer bal blir det i helgen då det är bal för alla elever som går i nian i knivsta och även där hjälper jag till en aning. Sminkös blir yrket för mig på lördag.


Put your arms around me What you feel is what you are And what you are is beautiful

image33

I wanna wake up where you are, I won't say anything at all..

Don't look back, don't think of the Other places you should've been It's a good thing that you came along with me

Min manliga röst börjar nu försvinna och återgå till sitt normala läge. Det är nästan så att jag sörjer lite, jag vill ju ha den där härligt hesa rösten. Något annat jag nästan också sörjer är att skolan börjar, just nu sitter jag med ida och steffie och undrar om vi verkligen ska ha syslöjd. Hörde något om att vi skulle ha mattelektion på syslöjden eftersom vi gick på utställning förra veckan.

Josefine håller just nu på att visa alla underbart fina bilder på Steffie från Valborg och jag kan säga att hennes minne inte är det bästa. Haha, hon hade tydligen sovit 25 timmar efter Valborg. Trött tjej!

I was praying that you and me might end up together

Observera en sak ! Jag la upp Daft Punk låten med Daft Punk Bodies i går 17:40 och idag när jag går in på bloggarnas drottnings blogg så möts jag av en Youtube video med Daft Hands som lades upp igår 21:18, is it strange or is it strange ?

Dagens motivering till att göra någonting alls är ganska liten, jag har bara ingen ork alls. Har tryckt bort mammas samtal 4 gånger nu. Jag vet att jag kanske är elak och otrevlig mot henne men jag orkar inte höra alla hennes frågor. Blek är jag också, funderar på att göra något åt saken och sola.
Skulle vara riktigt skönt att ha en hudfärg som inte lyser alltför mycket. Att bli sådär härligt brun så att man nästan tror att personen i fråga har föräldrar som är av det lite brunare slaget är nog inget jag någonsin kommer lyckas med. Min far är, eller har i alla fall varit, en sån där som bara går utanför dörren och så vips.. så är han svart! och min mamma är isländsk, det säger väl det mesta. Min syster har ärvt min fars pigment och ni kan ju gissa vems pigment jag har ärvt... Precis mammas. Detta är dock inte någon anledning till varför jag är elak, otrevlig och allt vad man kan kalla det mot henne. Min mamma är ganksa bra i alla fall.

Cause you are my heaven.

Har precis tittat klart på Gossip Girls femtonde avsnitt och längtar redan efter de sextonde avsnittet. Jag tror att jag har blivit beroende av den serien och jag kan verkligen inte förstå att jag ska åka till Gossip Girls stad, New York. Det är inte förrän i juli jag ska åka så jag hinner väl vänja mig med tanken att jag ska dit och ni kommer få höra mig säga det minst 50 gånger till. Stackare.
Gårdagens aktivitet (bio) gjorde mig ännu mer sugen på att åka till Usa. Vi såg filmen 21 och den var faktiskt riktigt bra. Jag har inbillat mig att jag inte gillar "seriösa" filmer men varje gång blir jag lika chockad och inser att jag faktiskt gör det. Och den här filmen är verkligen en jag tillochmed tipsar om. Inte en favorit film men absolut värd att se!

Work It Harder Make It Better Do It Faster



Lite för mycket fritid ?

Don't you know that I'll be around to guide you Through your weakest moments to leave them behind you

Dags för mig att ställa mig framför köksplattorna för att försöka tilllaga en riktigt underbart god middag bestående av entrecôte. Det är väl den enda ingrediensen jag har bestämmt mig för men snart ja snart så kommer jag väl på hur jag ska göra för att imponera på min far som för övrigt är så där jobbigt pigg så att han är ute och springer. Inte okej, speciellt inte när jag är förkyld och helst inte ska röra på mig fast det just är det jag egentligen vill. Frisk-Åsa , jag saknar dig!
Kvällens aktiviteter blir troligtvis bio men vi har ingenaning om vad vi ska se. Några förslag ?

Gårdagens hypokondri-tankar om att jag skulle vara påväg att få diabetes är troligtvis falska. Men jag är fortfarande orolig över mitt sockersug och min törst som inte går att släckas. Undra vilken sjukdom jag inbillar mig att jag har härnäst ? Cancer ? Järnbrist ?

She says we've got to hold on to what we've got 'cause it doesn't make a difference if we make it or not

image32

Gårdagen innehöll en hel del skratt och in mot småtimmarna blev det även lite rädsla. Kvällen började alltså med en promenad ut till Noor där det skulle lagas mat och bara chilla. Flambering av marshmallows, pianospel, kortspel, mat, kryp i salladen, bilder som vi knappast kommer glömma och en skräckinjagande hemfärd som slutade med allsång kan beskriva kvällen ganska bra.  Med dessa yra tjejer har man faktiskt ganska kul.

Dagens planer var att åka in till min mor och sätta mig framför symasikinen ett tag, men planerna har blivit ändrade. Vaknade med en röst som kunde förväxlas med Bengt Magnussons härliga stämma. Så idag, som alla andra dagar, ska jag bara ta det lugnt och kanske plugga lite. Men det som står först på listan över allt som jag ska göra idag är att läsa en informations bok om the Big Apple, New York. För jag börjar inse att jag snart (snart är kanske att överdriva) ska åka till New York. Helt otroligt om jag får säga det själv!

All this feels strange and untrue And I won't waste a minute without you

image30

Dagen har spenderats hemma, mestadels i mitt rum med härlig musik. Sån där må-bra-musik. Dagen är hittils ganska lyckad och jag tvivlar inte på att kvällen kommer bli sämre. För snart är det dags att åka hem till Anna och hennes palats med resterande tjejer, där det blir egenlagad mat och en riktig chill kväll. Maten blir oväntat nog Tacos, men de är lugnt för jag kan inte ens komma ihåg när jag senast åt det. Är inte det skandal ?

But that's how it's got to be

Nå, nu ska jag ta mig i kragen och berätta för de få perssoner som verkligen vill veta vad jag gjorde igår.
Så jag mötte upp två glada men inte allt för peppade tjejer på stationen i våran by. På tåget som skulle leda oss in till staden som var i full gång , Uppsala. Mötte upp ytterligare en tjej där.
In i folkmassan för att hitta någon vi kände, vilket vi också gjorde. Inte alltför oväntat hamnade vi och resterande knivstabor i stadsparken. En märstabo vid namn Josefine kämpade sig också in till Uppsala. Dagen blev chill.. kvällen blev grill. (fyndigt Åsa ! ) Ja ,för paps och kompis grillade i knivsta.
När kvällen kom gick jag och min Josefine till Noa och Nikolina. Kvällen innehöll flera samtal till olika perssoner, vissa samtal fick jag besvarade och vissa inte.

Så jag ger dagen fyra solar av fem och kvällen ger jag två stjärnor av fem.

Morgonen blev i alla fall mysig med en sådär härligt svettig Åsa och en riktigt trött Josefine. Frukost klockan 15.00 till härlig musik sen bar det av ner mot Knivsta Station där jag träffa fröken v Z. Lämna mitt fynd och så drog Annapanna och jag till Engvallen för att kolla på matchen som vi egentligen skulle spela. Resultatet på den var inte något vi ska klaga på, hela 10-0 till Knivsta Ik.
Äsch , jag pallar inte med detta längre! Tja

Min kropp är bara ett skal utan mening Det ekar mindre när jag fyller mig med dig

image28


Gårdagens galna historier kommer nog inom kort, kanske lite bilder också för den delen. Har precis vaknat och känner mig inte allt för taggad på att informera er vad jag och alla andra gjorde en helt vanlig valborg.
Josefine, även kallad Fyndet, ligger uppe i min säng och sover fortfarande. Jag har vaknat, antagligen, det var alldeles för varmt. Sugen på frukost är jag också. Halsen har inte blivit bättre och jag är glad över mitt beslut att jag inte ska spela dagens match. Alldeles för sjuk för det och det är sant!

RSS 2.0