If God lent his voice to me to speak I'd say: "Go to bed, world"

Det blev inget The Hives för mig denna kväll, det känndes mer som att jag skulle ta vara på min tid med min syster. Så nu hoppas jag att dom inte var allt för bra, om de nu skulle gå. Vi tog en promenad till badet för lite motionssim som sedan övergick till lek inne på äventyrs badet. Och herregud! Var det verkligen så kul när jag var liten? Jag skrattade mest hela tiden. Nu vet jag inte om det berodde på att jag, mamma och martina såg så löjliga ut när vi lekte i strömmen och åkte i rutchkanan och fick en hel del kallsupar. Eller om det verkligen var så kul när jag var liten och jag bara inte märkte det. Nåväl, det borde vara dags att gå och sova men jag har som vanligt lust med att göra en hel del annat som till exempel Träna, Äta, Plugga (?) och lyssna på Musik. Men det är nog dags att gå och sova i alla fall.

Förresten! Jag har för första gången i mitt liv smakat keso, det var sådär. Jag har också ont i en tand, den sitter liksom i kläm. Det kanske är så att min underkäke är lite för trång. Behöver jag tandställning nu?

Shimmy shimmy ya, shimmy yam, shimmy yay, Gimme the mic so I can take it away.


Nu är Martinas och Richards blogg färdig. Ja jag har alltså fått i uppdrag att "designa" deras blogg som dom ska uppdatera lite nu och då när dom nu åker till England. Inte så säker på att dom kommer ha så mycket tid över för att blogga den första veckan men jag kanske har fel.
Jag har nog fortfarande inte fattat att dom har tagit studenten och att deras liv redan har börjat. Jag är fortfarande inställd på att dom går i trean och ska fortsätta med det. Men nej , i morgon flyttar dom till London och dom vet inte hur länge som stannar men planen är att dom ska vara där minst ett år. Men deras flytt är inte bara sorgligt utan också väldigt bra då det finns fördelar till detta, då jag får en dubbeltså stor graderob och jag får en väldigt bra orsak till att åka till London! OCH jag får ju två rum som jag kan använda, ett hos mamma och ett hos pappa. Men jag kommer sakna dom, det gör jag nästan redan!
 

och ja.. detta är typ deras favorit låt och jag kan erkänna att efter ett tag så blir den nästan bra , men bara nästan!

De är i dessa tillfällen jag skulle kunna göra vad som helst.

new york

I'm going my own way

Igår hade jag shorrts på mig opch idag håller jag på att frysa ihjäl. Det svenska vädret är allt för underligt.. Jag börjar liksom tröttna. Jag har nyligen varit och hämtat min efterlängtade Cat Power skiva som jag beställde. Så nu önskar jag att skoldagen snart är slut, vilket den i och för sig är snart, så att jag kan åka hem och bara lyssna på underbar musik.
Jag börjar om 3 minuter så nu måste jag tydligen skringa igenom hela skolan för att komma till Matematik lektionen.

UNDER RENOVERING!

Någon vänlig själ som orkar hjälpa mig ?


People always told me be careful of what you do And don't go around breaking young girls' hearts And mother always told me be careful of who you love And be careful of what you do 'cause the lie becomes the trutht

Jag tycker att det är så underbart skönt att vara ensam hemma. Man kan duscha hur länge som helst, gå och sova när man vill , äta vad man vill och sjunga hur högt och fult som helst. Och grejen är den att man (jag) får ganska bra självdiciplin av att umgås med mig själv. Jag går upp i tid och ja sköter mig (någorlunda i alla fall).
Det blev en fika tillsammans med martina och richard idag. Det blev till och med en shopping tur med richard då martina helt plötsligt bara rusade iväg och vi satt kvar lite halvt chockerade. Två tröjor blev de inne på H&M. En till mig och en till Richard. Sen begav jag mig hem till gamla Knivsta. Målvakts träning hade jag också, det gick bra!
Och nu ska jag försöka med att gå och sova eller nått liknande. Tjolahopp!

Och för att hedra Michael Jackson som fyller 50 bast i morgon så är det självklart att jag har en Michael Låt som rubrik.

He knows when I’m happy and nods when I’m sad

Igår var jag död. Att gå i skolan i i ca: 9 timmar är inte det mest uppiggande, men vi hade roliga lektioner kanske var det därför jag överlevde. I dag var skolan betydlgt skönare. En lektion och sen var det över. Och ännu bättre.. vi är alldeles för många i klassen för att få plats i klassrummet så vi , så somjag förstog det, kommer bara att ha lektion varannan torsdag. Snart ska jag ner på stan och fika med Martina och Richard men först ska jag försöka skriva en labbrapport.

See the reason in your eyes


De oerhört vackra muffinsen som tillverkades igår, och ja jag vet det ser ut som något annat. Men jag lovar dom var ganska goda!

Ganska pissed på min tränare, inte så kul att få höra att man inte är van att springa.. Hur i hellskotta kan han veta vad jag är van vid och inte är van vid? Bara för att jag råkar ha den viktigaste positionen i fotboll, målvakt, behöver det inte vara så att man har dålig kondition. Målvakter har oftast en utav de bättre konditionerna i laget. En kondition som kallas explosivitet. En snabbhet. Och nu är det så att jag för övrigt har en bättre kondition. 
Jag vill bara försäkra er.. jag är ganska uthållig och har en spring vana som är exemplarisk , näst intill i alla fall.

Pissed blev jag också när jag först fick reda på att jag hade isländska upprop på katedral 16.30, missade bussen som skulle ta mig närmare katedral, när jag halvsprang till katedral och tillslut när jag kommer fram till katedral och får höra att jag ska skriva på ett papper. ETT PAPPER! Så jag hade nu missat en buss , halvsprungit (springvana!!!) i en halvtimme, missat en lektion, och skrivit upp mitt namn på ett papper.

Lite bättre blev allt nu när jag precis har pratat med min underbara syster. Känns så otroligt sorgligt att jag inte kommer få njuta av hennes och Richards humor på ett tag. England är deras destination. Så på Måndag gäller det. Jag måste passa på att bråka med henne de kommande dagarna!

I morgon väntar en lång dag, börjar 09.15 och slutar 17.55, så nu ska de bli en lång natt med god sömn.

I'm still craving to have you by my side I know our love is fading but soon it will shine




Såhär precis innan läggdags tänkte jag lägga upp lite feel-good-musik.

Muffinsen blev okej , inte mer tyvärr.

just a year ago I would have danced so crazy and now I think I wanna get back on that track


Nyligen hemkommen från skolan och jag är riktigt glad. Inte för att jag äntligen fick sluta utan för att jag känner verkligen att detta år kommer bli bra ! Nu ska jag baka muffins, iförd mitt vackra förkläde, med hjälp av min fina "cupcake magic"-bok. Hejpådig!

we couldn't care less, could we?

Jaa. det blev ungefär så som jag trodde. Jag gillar inte om möbleringen. Mitt rum är verkligen opraktiskt,konstig form har de och allt. I morgon får jag ändra på det igen men i alla fall, nu bjuder jag på tre The Cardigans favoriter. Enjoy!


How can I say I feel alone Got an inbox that's full got a terribly busy telephone

How can I say I feel alone Got an inbox that's full got a terribly busy telephone What is wrong with me How can I not love life with this drop dead apartment this incredibly beautiful boy by my side I keep forgetting what my mama said She said "No matter what you think you'll always be at least OK" Guess I got everything that a girl could ever wish for All my dreams have been fullfilled to the brim and then just a little bit more I keep forgetting what my daddy said He said "You could screw your whole life up and I would still love you to death" I should have listened more carefully I keep forgetting what my sister said She said "Yeah sometimes you suck pretty hardbut you're the best sister I'll ever get"
I shut my ears so foolishly
Shame on me

Schema



Detta är mitt preliminära schema om du bortser från alla kurser som det står Tea på. Ja, det är sant! Jag har bara en lektion på torsdagar. Så nu vet ni när ni kan nå mig och när ni inte kan nå mig, men bara preliminärt.

I don't wanna talk about things we've gone through

Nu. Nu blir det en förändring. Mitt rum skall få ett lyft. Det har inte hänt de senaste tre åren, jag har inte möblerat om på tre år !! Insane! Men nu händer det.

Men jag kanske inte trivs och då ändrar jag det. Så att det ser ut som förut  bara lite renare. Kanske det är dags för ett lyft här på bloggen också?


Feels like we're on another level

Mitt "preliminära" schema har kommit upp på skolans hemsida. Första skol peridoen ser bra ut. Slutar inte allt för sent och har inte så hemskt jobbiga kurser. Men det är ju som sagt bara preliminärt. Jag har hört att vi ska sy jeans, jag som knappt har sytt några byxor. Det blir kul.
Tyvärr känner jag att jag ännu en gång håller på att bli sjuk. Ont i huvudet har jag haft i hela fyra dagar och nu börjar näsan bli täppt och det värsta.. mina öron. Ja, för en vanlig förkylning för mig är som en liten bihåle inflammation då ögon, öron, näsa och självklart bihålorna drabbas men det är också så konstigt så att jag får ont i huden. Det går knappt att ta på den, den blir så öm.

Inní mér syngur vitleysingur



Cry-Baby

.

ISLAND ÄR I OS FINAL!!


I took a deep breath and let it go.


Good Night World.

Do you remember when we met?



Glassen är införskaffad och jag sitter i min säng i klädd mitt ölands-kap, en super skön grå mjukis dräkt. Jajjemen här matchar vi grått till grått.  Jag har alltid grått på mig och jag kan ärligt talat säga att det är min absoluta favorit färg. Känndes dock lite tråkigt i morse när jag insåg att allt jag hade på mig var grått, förutom mina jeans.
För tillfället är jag Lycklig, även fast jag är inne i denna gråa period. Men jag har ju haft lite svårt att bestämma mig på sistonde. Är livet en dans på rosor eller är de bara en pain in the ass ? 
Så denna lilla publicering avslutar vi med Edvins, Winterbells master, vackra visdoms ord;

se livet som du vill ha det!

ps, för ovanlighetens skull har jag något annat än grått på mig på bilden, ds


Oh I do believe In all the things you say

åsa öland

Det är inte kul att ha ont i huvudet. Alltså är det inte kul nu, jag håller på att dö.
Nu överdriver jag en aning för så allvarligt är det inte, jag överlever nog. Men kanske är vädret som gör de? Eller så var det första dagen i skolan som gjorde det .. Men skolan var väl okej. Schemat okej och ja..
Jag har faktiskt saknat den där sysalen en hel del och redan idag fick vi börja. En sko blev det. Men inte vilken sko som helst, man kanske kan förklara det genom att säga att det är som en tavla. Jag hade tänkt att fixa ett kort på den så att alla som är intresserade ska få se. I morgon ska vi ta hand om de nya ettorna och göra samma sak igen, Låtsas skor!
Nu ska jag ner till Ica för att köpa godis eller glass som kan dämpa min huvudvärk.

Här ligger ångest och prylar i drivor, jag unnar mig skivor Dom hjälper mot ledan, precis som du

Min fina te mugg står bredvid mig och jag råkade ganska precis hälla över mig halva innehållet, som tur var så var det inte så väldigt varmt. Det här är sista dagen på sommarlovet och jag längtar lite tills morgondagen även fast jag vet vad som väntar. Skola , skola och ännu en gång lite mer skola. Men de är väl värt att kämpa. För det sägs att Studenten är de bästa man kan uppleva i sin skoltid.

I går skulle vi börja vårat "nya liv" som skulle innehålla mycket träning , men icke. Det blev en tur in till stan för att inhandla smarta ämnesblock som vi ska använda flitigt. På kvällen kom mor min och räddade mig. Sen blev det en cykeltur ner på stan där vi bestämde oss för att gå på bio och se Love Guru. Den var dåligt bra, vissa scener var döroliga och andra inte. Tog tåget tillbaka till denna lilla ort och hamnade helt plötsligt i ett hus där aktiviteten var Tv-spel och Winnerbäck allsång. Inte helt fel och jag var inte så hemskt dålig som jag brukar vara. Fast jag vann ju förstås inte.
Nej dags att fräscha upp mig för att rulla in till stan och ha lite Farmor-Barnbarn tid , det var så längesen.


She was seventeen and she was far from in-between

Det snurrar och jag har växtvärk. Jag förstår inte varför jag fortfarande är vaken men det blir väl antagligen så när man har vänt på dygnet. Jag får väl liksom skylla mig själv. I morgon blir det premiär för min del. Form heter stället och min "uppgift" är att bli stark. Jag ska inte göra mig själv besviken, så får det bara inte bli. Det känns som att de rullar på bra för en gångs skull. Men om motgångar gör en stark, vad gör då medgångar... svag ? Tror inte de va !

För det är väl nu allting startar om på nytt.

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag du får nått så mycket bättre, du får hela djävla jag Hela underbara, unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag

Jag har varit utan datorn i knappt en vecka men det känns som en evighet. Så nu är jag äntligen hemma vid min dator. Det är verkligen skönt att komma hem till alla vänner och allt annat när  man har varit borta, även fast man verkligen vill komma bort när man väl är hemma. Men för tillfället gillar jag läget starkt, så nu ska jag njuta de sista dagarna av detta sommarlov. För på torsdag gäller det. Då blir de skola dagarna i enda, med mina fina små vänner Ida Josefine och Stephanie. Som jag för övrigt knappt har träffat denna sommar. Men nu blir det nästan varje dag framöver.

Sitter och nästan kramar om nya nummret av Elle som kom medans jag var på Öland och lyssnade på två kvinnor, i åldern som kallas klimakteriet ,prata om deras underliga familjer, musiksmak och konstiga grannar.
Ganska underhållande om jag får säga det själv..
.. och trevligt med.
Men det känns, som sagt, trevligare att vara hemma för stunden. I dag blev det nämligen lite tårtkalas hos Nikolina som fyllde 17 vackra år i onsdags. Men nu väntar jag på min längsta favorit som är alldeles för lat för att gå eller cykla hem till mig. Men va fan..

Don't you want to come with me? Don't you want to feel my bones on your bones?


It's only natural.

Once I wanted to be the greatest two fists of solid rock with brains that could explain any feeling



Trött som tusan vilket inte är så jätte konstigt efter den natt jag fick uppleva, jobbigaste på länge. Men de kanske är sånt man får ta. Snart är det dags att rulla in till Uppsala med Stina. Tyvärr är jag riktigt shopping sugen. Hur var de med att spara lite pengar ?
I alla fall , för er som vill veta så åker jag troligtvis till Öland i morgon med mamma. Kanske är bra att vara med henne trots allt. JAg behöver nog en liten viloresa i några dagar. Bara hoppas på att vädret blir bra, eller bättre än förut.  

I know I'm not always all that strong



Can I hold you one last time To fight the fear that it's growing in my mind I know I did us both, oh so wrong I know I'm not always all that strong A,B,C,D,E,F and G Oh that reminds me of when we were free Before life began to tear us apart Remember those classes when we thought we were so smart We were lovers in every way Let's go together, well back to my place Now I can hardly remember her face Before I met her I was sad Can I hold you one last timeTo fight the fear that it's growing in my mind

Humör ändring för tredje gången idag, men de kanske bara är denna låt som får mig att hamna i ett lite känslomässigt tillstånd.. men de är väl så jag plågar mig själv. Genom att lyssna på låtar som lockar fram känslo-Åsa, inte bra. God Natt till er som fortfarande inte har somnat!

Can I hold you one last time?

Humöret svängde och nu är allting ganska bra. Ett möte med två gamla vänner och två telefonsamtal gjorde susen. Så nu sitter jag här och lyssnar på en utav The Strokes bästa låtar och njuter av att snart få hoppa in i duschen.
Jag vet inte riktigt vad det var som fick mig på så dåligt humör. Kanske var det att jag missade tåget i morse och stog och bråkade med mamma på stationen i Uppsala. Att jag och pappa åkte ut till Waxholm för att sedan ta oss vidare till min släkts största misstag eller så var det bara att jag vaknade mitt i natten av ett ganska meningslöst men sött samtal.

Nåväl, jag tror att allting hade varsin roll i detta spel som gick ut på att göra mig sådär jobbigt frustererad.
Pappa och jag åkte i alla fall ut till Ingarö och Lillängen för att checka min fars mormors sommarstuga som såldes när hon dog för att ingen utav min farmors syskon kunnde hålla sams. Så när denna omtalade mormorn avslutade sin livsväg, lämnade hon en sommarstuga ute på Ingarö och två havstomter plus en lägenhet mitt på Östermalm. Fan!
Och kvar är idag ingenting, eller jaa ingenting finns kvar i min släkt. Surt!
Men jag fick för första gången i mitt liv se vägen som är kallad efter min pappas morfar. Där var den. Ryös väg. Precis som jag hade föreställt mig, lite halv rostig och fin. Precis som min släkt.


.

Jag skulle kunna döda allt som kom i min väg idag.


I don't know how to begin 'cause the story has been told before


Den egensydda kjolen, lägg dock inte märke till mitt dötrista ansiktsuttryck.

My Blueberry Nights


Har precis sytt en kjol så här på en lördagskväll. Den är svart och har en dragkjedja i mittfram. Perfekt lördags nöje. Martina och Richard kom precis från Arlanda efter en lång resa som inte skulle varit så lång egentligen. De var tvugna att nödlanda i Bologna på grund av tekniska problem. Så planet som skulle landat 10 i ett i dag landade 10 i 12 nu i natt.
Så nu blir det te och mackor för hela slanten.
Föresten måste jag bara säga att dagen var en alldeles perfekt dag för mig, jag hade inte behövt något annat. Springtur, "My Blueberry Nights" och en ny kjol.

080808


Min syster har beslagtagit min kamera och åkt till Italien med den, jusst därför vill jag ha den precis jusst nu. Det är så typiskt och så sant att man alltid saknar de man inte har bara för att man inte har de jusst nu. Om jag hade haft den vid min sida så hade jag ändå inte brytt mig och jag hade säkert aldrig velat tagit ett enda kort. Nu är den inte vid min sida och nu vill jag ha den.

Jag kan nu berätta att dagens dag är historisk. 8:e Augusti 2008, det är dagen efter min födelsedag, Silvia har namnsdag och det är 08 08 08 .Det firar Stockholmarna med vattenkrig och tusentals par gifter sig och blir sådär lyckliga så att man inte vill veta att dom är lyckliga för de får en bara att känna sig oerhört olycklig. Men de är så i alla fall.
Man firar ett datum. Löjliigt.

Igår fyllde jag , som sagt, hela 17 årgångar. Det firades med Chocolate Cake och Helstekt benfri kotlett, dock inte tillsammans. En ganska vanlig regnig dag. Men jag fick fint besök från Märsta, Noor, Rosersberg, Alsike och Knivsta. Dom bjöds på tårta och saft. (Påhittigt , jag vet!) Tårtan uppskattades och jag fick till och med höra att den såg precis ut som på bilden jag la upp igår. Bra betyg där! Så nu ska jag baka en likadan tills kvällen då det blir kräftskiva. Fick höra lite klagomål, från en milf-älskare på Ica, om att vi bara skulle vara tjejer. StackArn tror att vi skulle bjudit honom om det inte skulle vara "endast tjejer" .. eller vad vet jag? Det kanske är så att han skulle bli bjuden ?

Nagellacket har torkat och bakningen väntar. Så, ja ni fattar.

All American Chocolate Cake

Nu sitter jag här och lyssnar på Old Yellow Bricks (- Arctic Monkey) för första gången som 17 åring och det känns faktiskt ganska bra. Ingen panik över att min fas i livet där jag är 16 år är förbi. Stina var snäll och påminnde mig i natt om att första livskrisen följt av pension och bingo-fredag väntar. Tryggt. Jag har ju dock vänner som redan testat på denna meningslösa ålder då man är både för ung och gammal och dom har klarat sig fint. Frågan är bara hur fint kommer jag klara mig ? Blir det bara bättre och bättre nu eller går det utför ?
Farmor har berätatt att hennes "bästa ålder" var jusst 17 år.. känner ni alla 17 åringar pressen ?

Nu ska jag börja dekorera min Chocolate Cake som är bakad på ett äkta Amerikanst recept ( Och jaa .. alla ni som undrar, jag lyckades bra denna gång !! )  Den ser ungefär ut såhär:

Sen var jag 17 år


Move on up



But I do like this

I'm Rich

Det känns som att det är dags att börja njuta av att endast ha levt i 16 år. Speciellt nu när det är endast 2 dagar kvar tills jag måste lära mig att skriva/säga en annan siffra, vilket är riktigt jobbigt att lära sig.
När jag var liten var dagen innan min födelsedag en exalterad dag för mig enda tills jag insåg att det var sista gången jag var  tex 9 år. Då blev dagen en sorgedag och detta upprepades varje år..
Dock har jag väl insett att det inte är så hemskt att få en ny ålder så numera så ligger jag inte och gråter över att jag aldrig mer var 9 år igen.


Who needs love ?



Jag får inte tag på M så nu vet jag inet vad jag ska ha med mig,
K ringde och sa att han hade sett mig inne på statoil i lördags. jag och Stina hoppades på och trodde att ingen skulle se oss .. men nej!
Jag borde gå och göra mig i ordning men istället har jag suttit och letat recept och lekt med photoshop.
och jag gillar nästan vädret..
Och jag har börjat inse att jag fyller år på torsdag.

Bara en liten uppdatering.

I <3 Ps


To Cool for Shcool

Jag har precis räknat ihop hur många kurser och hur mycket poäng jag kommer behöva stå ut med nu när jag ska börja i tvåan. Det är nästan galet många, det vill säga om alla kurser blir av och om jag inte väljer till några fler. 19 stycken helt enkelt och 1550 poäng. Jag kommer ha fullt upp med skolan i tvåan känns det som. Men jag är glad ändå.

Har funderat på att gå ut och springa hela dagen men det regnar ju stup i kvarten, inte lite heller. Istället har jag spelat piano, ätit och räknat ämnen. Min kvällsunderhållning kanske blir bakning av dess olika slag, så känns det nu i alla fall.

I try to tell myself at night when the dusty old pictures are all out of sight that I think I will be alright. Just don't come closer morning light.

Vi borde få pris, Stina och jag, för dummaste ideérna genom tiderna. Att vista sig utomhus när det regnar är inte smart och att cykla ut till Statoil är ännu dummare. Men vi gjorde det, vi hoppade på cyklarna och rullade iväg. Jag kan ärligt säga att jag blundade halva vägen, ögonen blev igentäppta av vatten som flög rakt mot oss. Uppfriskande må jag säga. 

Stina , hoppas att du inte missar kvällens avnitt av :
17.00

Havets farligaste

Utforska Australiens farliga vatten med Steve Irwin när han letar efter havets främsta rovdjur. På vägen träffar han jättekrokodiler, giftiga fiskar och vithajar.


And the words came just lika a hard rain..

Can't you see what you've done to my heart, and soul?

Det regnar. Men för mig gör det ingenting. Mina planer om att åka in och kolla på Pride Paraden blev ändrade, så nu sitter jag här i mitt hus som var alldeles för läskigt att sova i igår. Jag tror att det satt fem livrädda tjejer i Noa's vardagsrum igår. Jag antar att vi får skylla oss själva som valde att kolla på skräckfilm.

Nej men gårdagen var nice. Tre trötta brudar ,som hade gått och lagt sig när det redan var ljust ute , vaknade upp hemma hos mig. Ica blev det ett par gånger innan det blev en mysig båttur och bad för Julia. Och på kvällen blev det, som sagt film. En lagom chill sommardag om jag får säga det.

Eftersom att det regnar hade jag tänkt att göra en del förändringar i min garderob och mitt rum. Inte en stor skillnad men förbättringar. Jag ska alltså göra mig av med gammla/fula kläder som jag aldrig använder. För att nya saker ska känna sig välkommna!
Låter det bra ?
 

And I know you have a heavy heart, I can feel it when we kiss


And I'm not sure what the trouble was that started all of this
The reasons all have run away, but the feeling never did
It's not something I would recommend, but it is one way to live
Cause what is simple in the moonlight by the morning never is
It was so simple in the moonlight now it's so complicated


Det där gör nästan ont..

RSS 2.0